Stefănuţ are şansa de a fi salvat!

Zilele acestea părinţii lui Ştefănuţ au fost anunţaţi că Ministerul Sănătăţii a aprobat dosarul medical al copilului pentru finanţarea din bugetul de stat a tratamentului în străinătate.
Încă nu ne vine să credem că chiar s-a întîmplat această minune la care nu ne aşteptam absolut deloc, mai ales în aceste vremuri grele. Este o veste extraordinară.
În acest moment, teoretic avem banii necesari pentru începerea procedurii de transplant, în varianta cea mai fericită în care se găseşte donator perfect compatibil.
În mare, iată ce va urma în continuare.
Ministerul Sănătăţii va trimite, în perioada următoare, suma de 20.000 de euro în contul clinicii de Hematologie Gaslini din Genova Italia, sumă necesară pentru găsirea donatorului compatibil.
După primirea banilor, clinica Gaslini va programa copilul la internare pentru investigaţii, apoi va începe căutarea în Registrul Internaţional al donatorilor de măduvă. Durata medie a căutării donatorului este cuprinsă între 3 şi 6 luni.
Dacă dă Dumnezeu şi se găseşte donatorul perfect, copilul va fi programat pentru internare şi va începe pregătirea pentru transplant. Această etapă va dura minim 6 luni, dar poate dura un an sau mai mult.
Sperăm că o bună parte din costul procedurii va fi plătit tot de minister, atunci cînd va fi nevoie, adică la începerea intervenţiei şi la sţîrşitul ei (cel mai probabil sfîrşitul anului 2010 sau în 2011). Diferenţa de bani între ce oferă ministerul (100.000 euro) şi costul final al interventiei (minim 120.000 euro), va fi plătită din donaţiile care s-au făcut pentru Ştefănuţ. De asemeni, din donaţii se va plăti transportul, cazarea pentru copil şi mama lui, hrana şi celelalte trebuinţe pe durata şederii în Italia, atît cît va dura. Estimăm că donaţiile adunate ar fi suficiente pentru acoperirea acestor costuri.
Dacă nu se va găsi un donator compatibil după 6 luni de căutare, se va trece la cealaltă alternativă de tratament, mai riscantă şi mai costisitoare: transplantul de măduvă de la mamă care are o compatibilitate redusă(50%). Costul proceduri va fi în acest caz cu 50.000 de euro mai mare, fiind efectuat la o clinică particulară, din Roma, plus costurile de transport, cazare, măncare. Ne dorim să nu se ajungă acolo, să nu mai fie nevoie de bani şi mai ales, să nu crescă şi mai mult riscurile asupra copilului! Dar, ca întotdeauna, toate sunt după voia Domnului!

Aici, pe blog toţi oamenii minunaţi care au fost alături de Ştefănuţ şi familia lui, vor afla pas cu pas ce se mai întîmplă cu Ştefănuţ. Înţelegem că avem datoria să-i informăm permanent asupra evoluţiei intervenţiei, asupra stării copilului şi asupra cheltuielilor efectuate din banii donaţi de ei.

Le mulţumim din toată inima tuturor celor care prin suportul extraordinar de omenie pe care l-au dat acestei familii, i-au ajutat să treacă peste disperare, să îşi adune forţele, să lupte şi să se roage pentru salvarea lui;

Reclame

Un răspuns

  1. Este cu adevarat o veste minunata. Stefanut are noroc si va avea in continuare. Dorim multa sanatate copilasului si parintilor multa putere. Dumnezeu sa va ajute. Ne rugam pentru voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: